Besplatna dostava za narudžbe preko 39.82 €

KREMA ZA PSORIJAZU

Donosimo vam cijeli niz prirodnih proizvoda i dobrih savjeta za svakodnevnu njegu osjetljive kože.
Prema posljednjim dostupnim istraživanjima u Hrvatskoj gotovo 2% stanovništva boluje od nekog oblika psorijaze, dok se kod polovice oboljelih simptomi psorijaze pojavljuju prije navršenih 25 godina starosti.
Istodobno, sve je više onih koji rješenje za bolju kvalitetu života aktivno traže i u prirodnim preparatima poput krema za psorijazu, šampona ili sapuna koji će regenerirati oštećenu kožu.

ŠTO JE PSORIJAZA?

Psorijaza je kronična nezarazna upalna bolest kože uslijed koje dolazi do pojave oštro ograničenih crvenkastih zadebljanja (plakova) prekrivenih srebrno – bijelim suhim ljuskama. Promjene se najčešće pojavljuju na koži laktova, koljena, trupa, a mogu zahvatiti bilo koji dio tijela, uključujući genitalije. Simptomi bolesti mogu se proširiti i na vlasište i nokte te tada dolazi do izraženog osjećaja svrbeža u vlasištu, mogućeg pojačanog opadanja kose te pojave žućkastih mrlja i udubljenja na nokatnoj ploči, a i njihove pojačane lomljivosti. Postoji više oblika psorijaze, od kojih je najčešća tzv. plak psorijaza koja se na koži manifestira ranije opisanim promjenama. Posebne lokalizacije na kojima se psorijaza može javiti su vlasište, pregibi (pazusi, prepone, interglutealno, ispod dojki), genitalna regija, dlanovi i tabani, te nokti. Bolest se može pojaviti u svakoj životnoj dobi, uključujući dječju dob, a najčešće se pojavljuje između 20. i 30. g. života te između 50. i 60. godine. Podjednako zahvaća oba spola.

U dječjoj dobi se psorijatične promjene češće javljaju na licu, u pregibima i u genitalnoj regiji. U oko 30% bolesnika bolest osim kože zahvaća i zglobove pa dolazi do pojave psorijatričnog artritisa. Psorijaza nije zarazna bolest, ne može se proširiti na druge dijelove tijela ili na druge ljude osobnim kontaktom. Bolest ima dugotrajan, kronični tijek uz razdoblja poboljšanja i pogoršanja koja su često uzrokovana stresom. Osim nepoželjnog izgleda promjena, bolest je praćena osjećajem svrbeža, pečenja i zatezanja kože pa stoga značajno remeti kvalitetu života bolesnika.

Bolesnike dodatno opterećuje činjenica kako se uz psorijazu često mogu javiti i druge, pridružene bolesti kao što su reumatoidni artritis, kronična upalna bolest crijeva te metabolički poremećaj koji dovodi do sklonosti šećernoj bolesti, pretilosti, te arterijskoj hipertenziji. Nadalje, u psorijatičnih bolesnika povišen je rizik za nastanak kardiovaskularnih bolesti, poput infarkta miokarda i moždanog udara, a povišena je i smrtnost što rezultira smanjenim očekivanim trajanjem života kod mlađih bolesnika s teškom psorijazom. Također, češća je pojava nealkoholne jetrene bolesti, anksioznosti i depresije pa i limfoma. Stoga je pravovremena i adekvatna terapija od iznimne važnosti.

KOJI SU SIMPTOMI PSORIJAZE I KAKO IH PREPOZNATI?

 • Iznenadna pojava nepravilnih crvenkastih zadebljanja na koži sa ljuskavom površinom
 • Pogoršanje prethodno postojećih crvenkasto-ljuskavih područja nakon streptokokne infekcije grla, virusne infekcije, cijepljenja, korištenja nekih lijekova ili psihičkog stresa
 • Slične promjene prisutne kod članova obitelji
 • Bolnost kože/zglobova • Svrbež i pucanje kože
 • Svrbež u vlasištu
 • Pojačano opadanje kose
 • Svrbež i pucanje kože u području prepona i genitalija
 • Lomljivi, žuti i mrvičasti nokti šaka i/ili stopala
 • Bolnost zglobova bez ikakvih promjena na koži
 • Dugotrajna pojava crvenkasto-ljuskavog osipa praćenog bolovima u zglobovima
 • Jutarnja zakočenost, bolnost, oteklina ili pojačana osjetljivost zglobova šaka, stopala, zapešća, koljena i gležnjeva

Promjene se mogu pojaviti na samo nekoliko mjesta na koži, ali mogu zahvatiti i veće površine.
Ukoliko primijetite neke od navedenih simptoma, javite se liječniku jer je pravovremeno postavljanje dijagnoze i korištenje adekvatne terapije od iznimne važnosti za daljnji tijek bolesti.

TRI ČINJENICE O PSORIJAZI:

1

 

Psorijaza nije zarazna

Nije zarazna

2

 

Psorijaza može zahvatiti vlasište i nokte

Može zahvatiti vlasište i nokte

3

 

Uz psorijazu se često javljaju pridružene bolesti koje zahvaćaju brojne organe

Uz psorijazu se često javljaju pridružene bolesti koje zahvaćaju brojne organe

ZAŠTO DOLAZI DO POJAVE PSORIJAZE?

Psorijaza je kompleksna, multifaktorijalna bolest do koje dolazi zbog međudjelovanja genetskih, okolišnih i imunoloških čimbenika. Također, neki lijekovi poput beta-blokatora, litija, antimalarika i inhibitora enzima konverzije angiotenzina mogu pogoršati postojeću psorijazu, ili prouzročiti nastanak bolesti. Smatra se kako do pojave psorijaze dolazi u bolesnika koji imaju genetsku sklonost uslijed djelovanja štetnih čimbenika iz okoliša kao što su infekcija, psihička trauma, pušenje, alkohol i uzimanje određenih lijekova. Bolesnici sa psorijazom imaju poremećenu aktivaciju prirođenog i stečenog imuniteta te stoga dolazi do pojave upalnih procesa.

Imunosni čimbenici dovode do stvaranja upalnog miljea u koži koji potiče keratinocite (stanice vanjskog dijela kože) na 4-6 puta brže dijeljenje u odnosu na zdravu kožu. Na taj se način ciklus prelaska keratinocita iz bazalnog u površinski sloj kože skraćuje s normalnih 28-30 dana na 3-5 dana. Posljedica toga je poremećeno sazrijevanje keratinocita i stvaranje karakterističnih promjena na koži.

S obzirom na kronični tijek bolesti, na pogoršanje bolesti utječu mnogi čimbenici: psihički stres, određeni lijekovi, infekcije, ozljede (opekotine, posjekotine, ugrizi insekata), alkohol, pušenje, pretilost, a teža klinička slika se viđa u bolesnika koji imaju autoimunosne poremećaje ili smanjen imunitet (AIDS, bolesnici na kemoterapiji, bolesnici na imunosupresivnoj terapiji). Sunčeva svjetlost pak dovodi do poboljšanja promjena na koži pa većina bolesnika ljeti iskusi značajno poboljšanje.

 

STRES

često prethodi prvom nastupu psorijaze

LOŠE NAVIKE

poput pušenja i alkohola pogoršavaju tijek bolesti

BOL U ZGLOBOVIMA

može biti jedan od prvih simptoma pojave psorijaze

KAKO SE LIJEČI PSORIJAZA?

Prilikom odabira terapije važno je uskladiti očekivanja bolesnika sa terapijskim mogućnostima pojedine terapijske opcije. Također, značajno je objasniti bolesniku potrebu za kontinuiranom terapijom zbog prirode bolesti te sukladno tome odabrati terapiju koja će ispuniti očekivanja bolesnika, a istovremeno biti praktična i lako primjenjiva. Ovisno o obliku psorijaze i površini zahvaćene kože, terapiju psorijaze dijelimo na lokalnu i sustavnu terapiju.

U lokalnoj terapiji psorijaze nezaobilazno mjesto imaju kortikosteroidni preparati koji svojim protuupalnim djelovanjem dovode do poboljšanja promjena na koži ili do njihovog potpunog nestanka. Unatoč visokoj učinkovitosti lokalnih kortikosteroida, moguć je razvoj lokalnih i sustavnih nuspojava. Nuspojave kortikosteroidne terapije vezane su uz jakost lijeka, a obično se javljaju zbog resorpcije, odnosno neispravne primjene lijeka (dugotrajna terapija, korištenje preparata presnažnog djelovanja, neprimjerena uporaba okluzivnih zavoja).

Lokalne nuspojave, prisutne na području kože na kojemu se aplicirao lijek, su: atrofične promjene kože, sklonost razvoju kontaktnog alergijskog dermatitisa, akneiformne erupcije, razvoj teleangiektazija, perioralni dermatitis, tinea incognito i druge. Dugotrajne primjena topičkih kortikosteroida rezultira stanjenjem najpovršnijeg, rožnatog sloja kože i gubitkom stratuma granulosuma (zrnati, srednji sloj vanjskog dijela kože) te potiskivanjem sinteze kolagena u dermisu (srednjem dijelu kože). Područja kože, sklona razvoju atrofičnih promjena su područja na kojima je koža i inače tanka – lice i područja pregiba.
Sistemske nuspojave uključuju inhibiciju hipofizno-nadbubrežne osovine koja se može javiti tijekom korištenja potentnih ili visoko potentnih topičkih kortikosteroida te nastanak edema (oteklina), povišenog krvnog tlaka, hirzutizma (pojačane dlakavosti) i Cushingova sindroma.

Iako još nije pronađen lijek iili krema za psorijazu koja 100% liječi ovu kožnu bolest, postoje brojni kozmetički preparati koji ublažavaju neugodnosti i poboljšavaju kvalitetu života.

PRIRODNO RJEŠENJE ZA NJEGU PROMIJENJENE KOŽE?

Koža je najveći organ ljudskog tijela. Osim različitih funkcija koje ima, zbog svoje velike površine služi kao medij preko kojega se mogu apsorbirati različite štetne tvarima s kojima dolazi u kontakt. Dugotrajna i neadekvatna primjena kortikosteroidne terapije u liječenju psorijaze može imati različite prethodno navedene nuspojave.

Međutim, današnjim modernijim i savjesnim pristupom znanosti sve je više preparata na biljnoj bazi koji su iznimno djelotvorni i nisu agresivni za organizam. Implementacijom prirodnih formula u kozmetičke pripravke, poput krema za psorijazu, mnogi su se uvjerili da ima mjesta za poboljšanja kvalitete života i zdravlja.

POSTOJI LI KREMA ZA PSORIJAZU KOJA DAJE REZULTATE?

Sorion je razvio prirodnu kolekciju – od glave do pete!

U suradnji s dermatolozima, stručnjaci iz Soriona stvorili su kolekciju proizvoda za dodatnu njegu psorijatične kože na prirodnoj bazi, bez korištenja kortikosteroida.

Godine istraživanja rezultirale su posebnom prirodnom formulom koja nudi optimalnu kombinaciju nježnog djelovanja na kožu sa snažnim ublažavanjem simptoma psorijaze, ali i atopijskog dermatitisa, naurodermitisa, seoboričnog ekcema i peruti. Birajte između pet različitih prirodnih proizvoda koji će svojim bogatim regenerirajućim sastojcima blagotvorno njegovati oštećenu i osjetljivu kožu – ovisno o dijelu tijela.

GLAVNE PREDNOSTI SORION KOLEKCIJE ZA OŠTEĆENU KOŽU:

1. Ne sadrži kortikosteroide
2. Potpuno prirodna baza
3. Nema agresivnog djelovanja na kožu
4. Inovativna formula za kožu, kosu i vlasište
5. Stvarana uz savjete dermatologa
6. Blagotvorna njega koja potiče prirodnu regeneraciju kože
7. Sigurna za djecu (3+) i trudnice
8. Nije testirana na životinjama, veganski proizvodi

ŠTO KAŽU NAŠI KORISNICI?

Martina

Drugi dan korištenja sapuna i kreme na koži koja je zahvaćena psorijazom. Malo je reći da sam oduševljena. Crvenilo nestaje, nema peckanja, ne svrbi i koža izgleda sasvim drugačije i puno zdravije. 😍

Martina

Anđela

Preporučila bi svima kremu koji se muči sa psorijazom,nakon 4 dana korištenja skroz se povuklo crvenilo i svrbež,nakon niz godina korištenja raznih preparata s ničim nisam mogla suzbit, konačno proizvod koji je ispunio sva moja očekivanja. 💚💚💚

Anđela

Sandy

Sorion Regenerative Cream smo kupili na preporuku susjede čije dijete ima dermatitis i koja je o njoj imala samo riječi hvale. Mi smo je koristili za uklanjanje osipa čiji uzrok nismo znali, a pretpostavka je od klora na bazenu (dijete trenira plivanje). Ranije smo probali i druge prirodne preparate no Sorion krema nam je pomogla u jako kratkom periodu. U roku od par dana sve se povuklo, uključujući i tvrdokorni ekcem na nozi. Svakako od sada dio kućne apoteke. 💚 Od tada je prošlo cca dva mjeseca, osip se nije vraćao a trenutno je koristimo kod crvenila od sunca i iritacije kože od znojenja.

Sandy

Marta

Kod Soriona mi se sviđa što je na prirodnoj bazi i što je učinkovit!

Marta

Snježana

Kvaliteta na prvom mjestu, dakle Sorion. Učinkovit preparat nema usporedbe sa drugim preparatima.

Snježana

Marija

Od kad koristim vase proizvode preporodila sam se, vrijede svake kune. Samo tako nastavite.

Marija

Vladimir

Sorion brzo i učinkovito djeluje na psorijazu. Psorijaza je nestala nakon mnogo godina muke i patnje. Hvala! 🙂

Vladimir

Željko

Najbolja krema za psorijazu koju sam do sada koristio, a isprobao sam ih dosta. Ne koristim druge preparate dok koristim Sorion kremu.

Željko

Ivana

Nakon skoro 13 godina pronašla sam kremu koja doista pomaže kod psorijaze. Presretna sam i slobodno se odlučite isprobati, vjerujte nije bačen novac, a mi psorijatičari najbolje znamo koliko košta ova bolest!

Ivana

Neda

Sorion krema je prva krema nakon dugogodišnjeg iskušavanja raznih preparata koja već nakon 1-2 mazanja utječe na smanjenje prhutanja, te vodi do isčezavanja crvene kože. Zaista sa Sorion kremom vidim očigledne brze promjene već nakon kratke primjene na laktovima. Interglutealno područje na kojem sam isprobavala razne preparate je tek sa Sorion kremom zacijelilo (uz nešto dugotrajniju i dosljednu primjenu). Osim poboljšanja koje imam na koži krema je ugodnog mirisa te mi puno znači što je prirodna.

Neda

Lovro

Od treće godine imam psorijazu na licu i genitalno. Nakon primjene brojnih preparata jedino što mi je pomoglo su bili kortikosteroidni pripravci. Sorion krema je za mene pravo otkriće. Jedini preparat koji uspijeva posve riješiti i promjene na licu i promjene u anogenitalnoj regiji.

Lovro

Mislav

Postojeći ekcemi su primjenom Sorion kreme potpuno nestali. Do sada su nestajali samo na terapiji kortikosteroidima.

Mislav
{"video_yurl":"false"}

Sorion kolekcija za oštećenu kožu dostupna je u odabranim ljekarnama, dok je sigurno, jednostavno i brzo možete naručiti i putem našeg webshopa.