Besplatna dostava za narudžbe preko 39.82 €

Dobra vijest je da psorijaza nije zarazna bolest i ne može se proširiti na druge dijelove tijela ili na druge ljude osobnim kontaktom. Ova kožna bolest ima dugotrajan, kronični tijek uz razdoblja poboljšanja i pogoršanja koja su najčešće uzrokovana stresom i nepogodnim utjecajima iz okoline. Osim nepoželjnog izgleda, bolest je praćena osjećajem svrbeža, pečenja i zatezanja kože, stoga značajno utječe i remeti kvalitetu života bolesnika.

Promjene se mogu pojaviti na samo nekoliko mjesta na koži, ali mogu zahvatiti i veće površine. Prilikom prvih pojava nekih od simptoma potrebno je javiti se liječniku. Pravovremeno postavljanje dijagnoze i korištenje adekvatne terapije može biti od iznimne važnosti za daljnji tijek bolesti.

Nažalost još uvijek se ne znamo uzrok ove bolesti pa tako još nije otkriven lijek kojim se može utvrditi liječenje psorijaze, no smatra se kako bolesnici sa psorijazom imaju poremećenu aktivaciju prirođenog i stečenog imuniteta te zato dolazi do pojave upalnih procesa.

 

Lokalno i sustavno liječenje psorijaze

Prilikom odabira terapije važno je uskladiti očekivanja bolesnika s mogućnostima pojedine terapijske opcije. Također, bolesniku treba objasniti potrebu za kontinuiranom terapijom zbog prirode bolesti. Sukladno tome valja odabrati terapiju koja će odgovarati bolesnikovoj dobi, obliku i području raširenosti bolesti te njegovom općem stanju, dok će istovremeno ona biti praktična i lako primjenjiva. Ovisno o obliku psorijaze i površini zahvaćene kože, terapiju dijelimo na lokalnu i sustavnu.

U lokalnoj terapiji psorijaze nezaobilazno mjesto imaju kortikosteroidni preparati koji svojim protuupalnim djelovanjem dovode do poboljšanja promjena na koži ili do njihovog potpunog nestanka, no ne smije ih se uzimati dugotrajno zbog nuspojava koje uzrokuju.

Odluku o sustavnom liječenju donosi dermatolog. kako bi se nastojao prevenirati razvoj bolesti, a kako bi se osigurala što bolja kvaliteta života, terapija treba biti individualno prilagođena uz, po potrebi, uključenu psihoterapiju.

 

Prirodno rješenje za njegu promijenjene kože

Dugotrajna i neadekvatna primjena kortikosteroidne terapije na liječenje psorijaze može imati različite nuspojave. Međutim, današnjim sve modernijim i savjesnijim pristupom znanosti sve je više preparata koji se baziraju na vrijednim prirodnim sastojcima u svrhu poboljšanja kvalitete života, kao i zdravlja čovjeka. Na tržištu je dostupna kozmetika na biljnoj bazi koja je pokazala iznimno zadovoljavajuće rezultate, pritom bez nepovoljnih ili negativnih utjecaja na organizam.

Upravo takvu su kolekciju, u suradnji s dermatolozima, stvorili stručnjaci iz Soriona®. Naime, radi se kozmetici koja počiva na prirodnoj bazi i namijenjena je njezi psorijatične kože bez korištenja kortikosteroida. Radi svojih nježnih i djelotvornih sastojaka, Sorion® kolekcija sigurna je za trudnice kao i za djecu (3+).

 

Sorion® prirodna kolekcija

Godine istraživanja rezultirale su posebnom prirodnom formulom koja nudi optimalnu kombinaciju nježnog djelovanja na kožu sa snažnim ublažavanjem znakova psorijaze, ali i atopijskog te seboroičnog dermatitisa, neurodermitisa i ekcema. Sorion® proizvodi potiču prirodnu regeneraciju kože, dok svojim vrijednim sastojcima istodobono blagotvorno hrane oštećenu kožu. Ne treba izostaviti ni kako je protuupalno, antibakterijsko i antivirusno djelovanje aktivnih sastojaka Sorion® njege opisano i u brojnim znanstvenim te stručnim radovima i studijama.

Za simptome koji se javljaju na predjelu kože glave svakako treba izdvojiti inovativni Sorion® losion koji je razvijen posebno za svakodnevnu primjenu na osjetljivoj, nadraženoj, suhoj i ljuskavoj koži tjemena i lica.

Zbog posebne kombinacije blagih sredstava za pranje i umirujućih ajurvedskih ekstrakata ljekovitih biljaka, Sorion® šampon posebno je prikladan za svakodnevno pranje i zdraviji izgled kose sa suhim, nadraženim i ljuskavim vlasištem.

Kada se radi o umivanju, tuširanju i učestalom pranju ruku obični preparati mogu dodatno naštetiti već iziritiranu i osjetljivu kožu, dok će Sorion® sapun svojim bogatim sastojcima i blagotvornim obnavljajućim učinkom smiriti neugodne simptome na licu, rukama i koži ostatka tijela.

Sorion® krema u većini slučajeva djeluje kao odgovarajuća dodatna njega za akutno i kronično nadraženu kožu. Osim što smiruje, regenerira i štiti oštećenu kožu, posebno je intenzivna, djeluje dugo vremena te se pokazala kao optimalna dodatna njega za psorijazu, neurodermitis, atopijski i seboroični dermatitis te svrbežne ekceme.

Svoje mjesto, kao posebno blaga i nježna krema, za izrazito suhu i nadraženu kožu zauzela je upravo Sorion® Sensitive krema. Osim što djeluje kao prirodni saveznik kod oslabljene barijerske funkcije kože, koristi se za ublažavanje osjećaja zategnutosti kože, kod uboda insekata, za opekline i za kožu izloženu stresu. Može se primjenjivati na području cijeloga tijela, a posebno na najosjetljivijim dijelovima poput: kože lica – naročito oko očiju i usta, kože na pregibima (pazuh, prepone) te vanjskom dijelu genitalija.